VUODENKIERTO

Kansanomainen vuodenkierto eli ajastaika sisältää perinnejuhlia, jotka ovat rytmittäneet esivanhempiemme elämää.  

 

Vuodenkierto alkaa perinteisesti syksyllä sadonkorjuun jälkeen Kekristä, josta se jatkuu meillä Aurinkovuoden ja Karhunvuoden juhliin. Vuodenkierron juhlissa jätetään arjen työt taakse ja kokoonnutaan yhteen.

 

kulttuurimatkailu-hanke

Vuodenkierto-hankkeeseen saatiin rahoitus Opetus- ja Kulttuuriministeriöltä. Vuodenkierto- hankkeen tavoitteena on ollut elvyttää perinnejuhlia, uudistaa niitä taiteen keinoin ja luoda mallin taoiteilijoiden ja matkailuyrittäjien yhteistyölle. 

 Vuodenkierto-juhlien keskiössä on ollut vastuullisuus, inklusiivisuus, osallistaminen sekä ihmisen luontosuhde. Vuodekierron ohjelmat Wäinölässä olivat esteettömiä ja kaksikielisiä suomi-englanti.

PERINNE

Perinne tarkoittaa ajan ja kulttuurin elävää jatkumoa, johon sisältyy sekä muutoksen että jatkuvuuden elementti. Mikään perinne ei ole muuttumaton, vaan se sopeutuu hiljalleen muuttuviin aikoihin ja omaksuu uusia elementtejä.

 

Perinne on jatkuvaa ja kokonaisvaltaista, siihen sisältyy niin tavat ja uskomukset kuin soitto, laulu ja tanssi, kädentaidot ja ruoka, koko ihmisen elämänpiiri. 

yhteistyöTÄ

Ohjelmissa oli mukana taiteilijoita ja kansanperinteen asiantuntijoita, ja teimme yhteistyötä yhdistysten ja järjestöjen kanssa. Lipunostajilla oli myös mahdollisuus tukea Luonnonperintösäätiön toimintaa. 

Alla olevista logoista pääset tutustumaan Vuodenkierron tapahtumiin.

Työryhmä

Projektin suunnitteluryhmässä olivat taiteilijat Gabriela Ariana, Magdalena Mölsä ja Ulla Hillebrandt sekä matkailuyrittäjä Satu de Weerd.

Tilaa uutiskirje ja pysy ajantasalla!